26. toukokuuta 2011

Me likes

Nyt ensimmaista osaa Cairnsista kehiin. Lahdettiin siis 30.4 lauantaina aamulla aikaseen kohti Canberran lentokenttaa, paamaarana Cairns. Heti jo lentokoneen ikkunastakin naki mika jokaisen suomalaisen unelma paratiisi mua odotti ja voi sita lampoo mika tulvahti syliin kun paastiin ulos. En oo koskaan ollu missaan vastaavassa paikassa ja olin kylla ihan pyoralla paastani. Ekana paivana vaan tutkittiin paikkoja, kierreltiin pikkuputiikeissa, oltiin uimaltailla ja rentouduttiin. 
Seuraavana paivana lahdettiin tosi aikaisin sellaselle junamatkalle, joka kesti kaks tuntia. Taa juna vei meidat ylos Kurandaan, aboriginaali kylaan, joka oli siis tosi korkeella. Ja mitka maisemat! Rapsin hulluna kuvia ja yritin tallentaa fiiliksia, mut ei maisemat koskaan sit nayta samalta kuvissa. Aboriginaalit jotka ma tapasin oli ihan hirveen pienia ja tunsin itteni jattilaiseks niiden rinnalla, vaikka en itekkaan oo mikaan hirveen pitka tai mitaan. Kurandasta tultiin sit takas alas sellasis hiihtokopeissa. Oli aika hurjaa liitaa niitten upeitten nakoalojen ylapuolella.
  

 
Kun paastiin alas Kurandasta oli lahto krokotiilifarmille. Siella oli hirveesti krokotiileja ja meita infottiin naista kauheista pedoista ihan kunnolla. En oo koskaan tajunnu miten vaarallisia krokotiilit oikeesti on. Lisaks kahdessa krokotiili naytoksessa esiteltiin krokotiilien luontaista kaytosta ja kaarme showssa nahtiin mm. maailman myrkyllisin kaarme. Iltapaiva meni sit altaalla lojuen. Mut oli niiiin hurjan mukava paiva ja sain hirveesti hyvia muistoja!

Kattokaahan noista kuvista miten iljettavia krokotiilit on, tommosia muovisia hirvioita. Mut ton koalan meinasin kyl vieda mukanani. :-)

 
Siinapa sulateltavaa, seuraavana paivana lahdettiin sit koralliriutoille snorklaamaan ;-) Kuulemisiin!

 

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eijei näistä kuvista ja kertomuksista tulee itelle niin kova matkakuume että tällä hetkellä saattais olla parempi ettei kattois näitä. :D Niin ihanan näköstä ja mielenkiintosen kuulosta! Ois jännä nähä krokotiileja. Ja tuothan tommosen koalan mulle tuliaiseks? :)

Onko muute noi aboriginaalit ihan oikeesti tollasissa tamineissa ja maalauksissa vai oliks toi sellanen lavastus minkälaisia ne on aiemmin ollu tai miten ne joskus pukeutuu? Siis oikeita aboriginaalejahan ne on mutta mietin vaan tota noiden pukeutmista nykyään. Että sulautuuko ne enemmän nykypäivänä muun kansan joukkoon?

Ja pakko kehuu vielä lopuks sun kuvaustaitoja että toi viimenen kuva on ihan huippu! Siinä on ihanan salaperänen tunnelma, ihan ku se ois napattu salaa :)

aino kirjoitti...

Oi että, sulla on aivan ihana blogi ja aaaa Australia, oioioi! Alkaa melkein harmittamhaan etten lähtenykhään Uuteen-Seelanthiin vaihthoon. Ei mutta aivan ihanaa että nautit siellä täysin siemauksin ja nuo maisemat on kyllä aivan upeat jo kuvissaki, niin en voi ees kuvitella minkälaiset ne oli oikeasti paikan päällä. Pidä Suomen lippua korkealla siellä! :')

Viivi kirjoitti...

Oijoi näyttääpäs kivalle! :--) Ihan paratiisi koko paikka. Tosin hirmu pelottavia nuo krokotiilit :--D

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia! Muistitko hankkia mulle sen abotaidekortin, jonka lupasit lähettää?
Kirppu ;)

katariina kirjoitti...

Anonyymi:

Hih :-) Joo, koalat kaikille tuliaisiks!

Suurin osa on mun kasittaakseni ihan normaaleissa kuteissa nykyaan. Kai niita tollasis heimo vaatteissakin jossain ihan luonnonvaraisena nakee, mut noi aboriginaalit jotka ma tapasin oli tollasis vaatteis kylla ihan show mielessa :-)

Oi kiitti, en hirveesti oikeestaan ees mieti mitaan sommitteluja noille kuville :-D

aino:

Voi vitsit, kiitti! Samaa voin sanoo kyl sun blogist! Ei kannata harmitella, onpahan amerikka ainakin nyt sulla koettu! :-)

Maisemat on oikeesti taalla niin upeita, tuntuu et ei voi ees tarpeeks hehkuttaa. Pidan Suomen lipun korkeella, ainakin yritan kovasti! :-D

Viivi:

No oli kyl kunnon paratiisi! Ja krokotiilit on pelottavii, naan vielakin niista painajaisii :-D

Kirppu:

Kiitos! Yap, tai oikeestaan kortti on vaan kuva taiteesta, mut laitan jotain muuta pienta aitoo taidetta tulemaan ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Juhlat on ohi ja tädillä on KUUMA!!
. . .tahtoo lisää kuulumisia. ..

Anonyymi kirjoitti...

Jipii saan koalan! Tai no toisaalta mulla on jo kun Sassu on melkein kuin koala.. :)

Ja niin vähän arvelinki että tais olla show mielessä noi aboriginaalien kuteet ku siellä NZ:ssa oli sama juttu niiden maorien kanssa!

Sähän oot sitten kato luonnonlahjakkuus kuvauksen suhteen kun et liikoja mieti ja silti tulee hienoja kuvia! ;)

(Ja pakko oli tulla vielä kertoo että eka anonyymi oli Sontikka jos et sitä jo arvannut :D )