5. heinäkuuta 2011

On holidayyy

Elikkasta nyt oon kolmen viikon lomal, TAAS. Oikeesti miten taa aika menee nain hemmetin nopeeta?! Nyt oon ollu taal jo yli puolet ajasta ja valil tuntuu silleen et jepulis onhan tas aikaa viel vaik kuinka ja sit valil iskee kauhee paniikki et eikahh, en oo viel valmis tuleen kotiin! Kotiinpaluu tuntuu niin utopistiselta.

Nyt ois ehka jonkinsortin puolivali fiilisten paivittamis paikka. Hmm. Rakastan Australiaa, mut niinku sanoin oon oppinu rakastaan myos Suomee ihan uudel taval. Ihanaa on ollu, tosi paljon kaikkee menoo ja meininkia ja oon saanu niin paljon ihania kokemuksia ja tutustunu ihmisiin jotka tulee aina oleen osa mun elamaa tan vuoden jalkeen! Tietenkaan vaikeilta hetkilta ei oo voinu valttyy jolloin tuntuu et mikaan ei onnistu ja kukaan ei tykkaa musta ja kauhee koti-ikava mut ne fiilarit on aina menny ohi, ainaki tahan mennes :-D

Kaikki sanoo et mun enkku on viiden kuukauden aikana parantunu paljon mut ite on kauheen vaikee analysoida. Ainakaan en enaa pelkaa yhtaan kayttaa enkkuu, just asken soitin muutamalle kuntosalille ja kyselin suvereenisti tarjouksia ja hintoja mika ois varmaan ollu ihan kauhee paikka ennen tata vuotta. Muistan ku viime kesana tapeltiin interrailil Roosan ja Marren kans kuka soittaa ruotsalaiseen leirintakeskukseen ja kysyy onks siel tilaa meille ja ajatus tuntu niiin kamalalta. Marrehan se joutu sit soittomieheks terveisia vaan, pusipusi. Nyt koko ajatus tuntuu naurettavalta. Australias on kans tosi paljon omia slangi sanoi ja sanontoja ja niitakin on tullu opittuu.

Henkisesta kasvusta voin sanoo et sen varmaan parhaiten huomaa kun palaa kotiin, jos siis mitaan kasvua on tapahtunu :-D Ei mut kyl oikeesti tuntuu et oon jollain taval muuttunu ja ainaki oon oppinu ihan alyttomasti itestani. Ja sit se on kans huippuu kun tajuu et voi oikeesti teha tallasii juttui ite ja huomaa mihin kaikkeen sita voikin ittensa loppuen lopuks venyttaa. Oon ma varmaan myos viiden kuukauden aikana itsenaistynytkin enemman vaik oon edelleen aika heikkihuoleton. Pystyn kyl oleen tosi terava ja skarppi sillon kun haluun mut sit joskus ei vaan oo intresseja olla niin itsenainen ja hoitaa asioita ajoissa :-D Mut silla tasolla oon aina ollu itsenainen et teen omat paatokseni, enka tee mitaan silla perusteella et kaikki muutkin tekee. Tan vuoden jalkeen varmaan vaan tiedan selkeemmin mita ma haluun ja paatosten teko on helpompaa.

Oon sanonu tan monesti aiemminki et on taa kyl sellane kokemus et ei tata oikein voi kuvailla kunnolla, ite pitaa kokee!

Heii mut oiskohan nyt puolenvalin kunniaks sen kysymyspostauksen aika josta joku kyseli? Jos nain on niin let me know niin teen sit erillisen postauksen jonne voitte sit jattaa kaikki kysymykset! Ja hei sori kaikille ihanille kommentoijille joille en oo vastannu, luen aina kaikki kommentit mut sit unohdan vastata jos en heti ehdi. Mut kiitti hirrrmuisesti kaikista kommenteista ne motivoi kirjottaan!  


Hehheh, eikos ookkin aika hienoa symboliikkaa kun laitoin tanne kuvan itestani ylosalaisin ;-D

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno symboliikka!
Olimme käymässä teillä, terveisiä sieltä. Ei aikaakaan, kun tulemme tapaamaan sinuakin sinne. Siis kotisuomen kotiisi.

Mutta sitä ennen on kiva kuulla kuulumiasi.
Mammalle korttisi oli ihan parasta tässä kesässä. Oli tosi iloinen siitä!

Meillä täällä alkaa mansikoiden ja mustikoiden keräys lähipäivinä.

Kerro sitten taas tulevat lomakuulumiset.

katariina kirjoitti...

Huii se aika tulee kyl yllattavan nopsaa!

Kirjotin tietty teillekkin kortin mut mul ei oo osoitetta ylhaalla! Pitaa nyt kysyy tytoilta kun muistan. Oi ihana et mamma tykkas :-) Pitaaki pistaa uus kortti pikapuoliin meneen.

Hihi hauskoja marjankeruu paivia, ei oo kyl kieltamatta yhtaan ikava sita ian ikuista viinimarja pensaiden kynimista :-D Ja mina paivittelen!

Anonyymi kirjoitti...

tee kysymyspostaus, ois ihan sikkekiva kysellä ku ite oon lähös ens vuonna just ausseihin vaihtoo! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa ja hyvää lomaa! Eihän ole parempaa suullisen kielitaidon oppimistilaisuutta kuin puhua ja puhua rohkeasti ympäristössä, jossa kukaan ei tule suomeksi auttamaan. Silloin ei opi askelin vaan harppauksin! Kateellinen sulle siitä ja onnellinen puolestasi. Täällä on taas helle, vaihteeksi paljon kesätapahtumia: Nu Mu konsertit ym. musiikkia, karjalaista kulttuuria kurssina, kotikutoista kesäteatteria, museopäivää kanteleineen, kesätoria, Kajaanin runoviikkoa, pian Kuhmo ja Lieksa soivat ja ensi viikolla tanssileiri; liekö esityksiä. - Ja minä oleilen kotipihalla odotellen, että joku joutaisi ottamaan mukaan minut ja kipeän varpaani. Iloitse elämästäsi siellä pää alaspäin! RA

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Ei enää siis pää pyörällä vain nurinpäin ;)
Hienoja analyysejä sinulla itsestäsi ja paikallisista.

Muistan itse aikuisena ranskaa opiskellessani sen suuren oivalluksen, että ei tarvitse olla huolissaan siitä puhuuko oikein. Antaa vaan tulla tekstiä, kyllä se ymmärretään. Eihän mekään edellytetä ulkomaisilta puhdasta suomenkielen taitoa. Nyt koulun kielenopetuksessa (toivottavasti) painotetaan ihan eri tavalla suullisen kielitaidon osaamista kuin minun aikoinani, jolloin virheettömyys oli se olennainen asia. Ranskassa ope neuvoi myös välttämään ajatusten kääntämistä. Eli pitää myös ajatella vieraalla kielellä, silloin sitä myös osaa puhua - kulloisellakin kielitasolla.

Innolla odotan sitä kysymyspostausta! Monenlaista kysymystä on jo mielessä, mutta maltan vielä.

Hauskaa lomaa! t. Kirppu