18. helmikuuta 2011

Kohta kaks viikkoo koulussa takana pain! Uskomatonta miten nopeesti aika taal menee.

Mutta viimeaikaiset tapahtumat lahtien viime perjantaista. Taalla oli siis viime viikonloppuna multikulttuuri festivaalit ja paatettiin Josien ja Viktorian (mun uudet kaverit koulusta), etta mennaan koulun jalkeen hengailemaan keskustaan ja niille festareille. Pyorittiin ostarilla, syotiin, shoppailtiin, kierreltiin festareilla ja illalla Josien sisko heitti mut kotiin. Mulla oli ihan mielettoman kiva paiva! Lauantaina nahtiin taas Josien kaa ostarilla ja kierreltiin festareilla. Ma loysin Suomen kojun, jota tietysti piti suomalaiset. Oli niin hemmetin outoo puhuu suomee jonkun kanssa kasvokkain!

Taalla on tosi hyvat kulkuyhteydet joka paikkaan ja me asutaan ihan 15 minuutin ajomatkan paassa keskustasta eli civicista. En ois voinut parempaa asuinpaikkaa toivoo! Launtaina mun oli tarkotus opetella kayttaan paikallisbusseja, mut ei siita sit mitaan tullut kun Andrew tarjos kyydin civiciin ja Josie hoiti ajattelemisen tulomatkalla. Sunnuntaina tapasin Lean vanhemmat ja veljen. Kaikenkaikkiaan, tosi hauska viikonloppu :-)

Koulussa menee hyvin ja talla viikolla tein muutoksia mun lukujarjestykseen. Nyt mulla on kaks enkkuu (mitaa?!), matikkaa, Australian lakitietoo, human movement, jota en osaa kaantaa, mut se on tavallaan ihmisen anatomiaa. Ja viimeisena liikuntaa mailojen kanssa, eli tennista, sulkapalloo jne. Kuulostaa tylsemmalta kun se mun alkuperainen lukkari, mut trust me, tykkaan enemman. Paitsi kaks enkkuu ei ihan nappaa, mut ainakin kielitaidon luulis paranevan! Ja kun jakso vaihtuu voin taas pistaa kaikki aineet uusiks, eiks oo mahtava taa koulusysteemi?

Kielen kanssa ei toistaiseksi oo ollut mitaan suuria ongelmia ja kummasti sita vaan parjaa kun on sut isketaan paikkaan missa sun on pakko puhua ja selvita englannilla. Jotkut ihmiset puhuu TODELLA nopeesti ja kunnon aussi aksentilla ja sillon tuntuu et onks taa enkkuu enaa ollenkaan :-D Suurimmaks osaks australian aksentti ei kuitenkaan haittaa ymmartamista, ainoo vaikee asia on oudot sanat.

Ma oon ollut tooosi vasynyt taalla, vaikka joka yo nukun jotain 12 tuntii. Niin paljon on tapahtunut niin vahassa ajassa ja kaikki on ihan uutta. Englantiin keskittyminen, uudet ihmiset, uusi ymparisto jne. vie yllattavan paljon energiaa. Mut eikohan taa tasta kohta ala tasaantumaan.

Huh, kyllapa tuli tarina. Mut tiivistetysti: kaikki perusasiat on ihanasti ja tasta on hyva jatkaa ja ottaa vastaan kaikki mita taa vuosi tuo tullessaan. :-)


Kuvia ette valitettavasti saa koska ainoat mielenkiintoiset kuvat ois multikulttuuri festivaaleilta, mut enhan mina sankari muistanut ottaa kameraa mukaan, mut tiedan etta joillekkin kuulumiset ilman kuviakin kelpaa tosi hyvin. :-)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa luettavaa! Ei muuta kuin unta pollaan niin pysyy draivi päällä, aivot virkeinä ja silmät kirkkaina päivisin.

Mullakin on ens viikolla talviloma. Täällä nautiskellaan samoissa asteissa tosin miinusmerkkisissä. Joten villaa ylle.

Mukavaa viikonloppulepoa! Kirppu

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Nyt ehdin lukeen sun päivityksen.
Vitsi, kun oli yllättävää jutella sun kanssa viikonloppuna. Tai- ehkä me vain ihmetyksestä tuijotettiin sua!! Oltiin niin yllättyneitä, enkä mä tajunnut aluksi ihan oikeeesti, että meillä on suora yhteys. Katsoin sua kuin kuvasta!!

Olikahan väsyttävät juhlat, kun "lukulomalainen" vaan nukkuu edelleen. Olisiko syytä herättää, vai antaako unta pollaan kuin Kirppu ohjaa.

No hän lähtee kohta viimeiselle ro-tunnille ja minä käväisen sillä aikaa kokouksesta. Ja sitten taas unta pollaan.

Kiva KUULLA(19.2. varsinkin!!), että sulla menee siä näin kivasti.

Anonyymi kirjoitti...

Hello, dear Katariina! Think - only a month since you left on a grey, snowy day without knowing much about your new life on a new continent. And now you already feel at home there, speak the language fluently, go to school, have new friends! You have really experienced a lot in a short time while we still live here in the middle of snow. Luckily we have had some sunny (but still cold)days lately. - I really feel happy for you!!! RA