11. huhtikuuta 2011

Rannikko osa 2

Eli saamanne pitaa: rannikko osa 2! Muriel siis pyysi mua Batemans baylle seuraavana viikonloppuna Naroomasta ja niin sita taas mentiin rannikolle. Mukana oli Murielin host aiti Lisa, pikkusisko Zara, Lisan ystava Angela ja sen kaks tyttoo, Chloe ja Lauren. Missasin koulupaivan ja lahdettiin perjantai aamuna ajamaan Spice Girlsin saestamana (kiitos Murielille) Batemans bayta kohti. Perilla selvis et viikonloppu tullaan viettaan Murielin hostperheen mielettoman hulppeessa rantatalossa! Perjantaina siis kappailtiin rannalla JA uskokaa tai alkaa, nahtiin delfiineja, joka oli mulle ja Murielille tosi ainutlaatuinen kokemus! Selkaevat vaan tosin, mutta kuitenkin. Kaytiin myos vahan shoppailemassa, koyhin tuloksin tosin. En vielakaan loytany niita taydellisia bikineja, joita oon etsinyt tanne tulosta saakka. Piti menna sit H&M:n vanhoilla tylsimyksilla. Lounas syotiin ihan mahtavassa fish&chips ravintolassa ja illalla vaan rentoiltiin Notting Hillin parissa.

Launtaina oli ohjelmassa taas rantailuu, valitettavasti pilvisissa merkeissa. Kaytiin myos Murelin kans markkinoilla silla aikaa kun pikkutytot riehu leikkikentalla. Ostettiin sielta noi supersopot aidot simpukka kaverikorut hintaan kuusi dollaria. Paluumatkalla kaytiin myos karkkikaupassa joka oli taynna kaikensortin karkkeja ja suklaita (mut ei salmiakkia!). Illalla meilla oli tosi ihana sisa-barbeque ja katottiin se himoshoppaaja elokuva. Niin ja syotiin Murielin kans paketti valkosuklaa Tim tameja. Paketti Tim tameja ei oo tosin kahestaan syotyna todellakaan mikaan haaste. Tim tamit ansaitsis melkein oman postauksen, ne on vaan niin taivaallisen hyvia ja pakkomielle mulle.

Sunnuntai aamuna ulkoilutettiin taas Murielin kans pikkutyttoja leikkikentalla ja riekuttiin niissa laitteissa vahan itsekkin. Sit Angela haki meille leipomosta sellaset piirakat (taas yksi mieleton ruoka jota meilla ei ole), jonka jalkeen lahettiin kotia kohti. Taytyy sanoo, et oli great weekend ja ihana nahda Murielia pitkasta aikaa kunnolla! Siina sita on mukava tytto.

Mennaan tassa nyt samalla sitten uudemmatkin tapahtumat lapi, kun kerran aloitettiin :-D Viimeviime viikonloppu meni taysin koulumerkeissa, kun paniikissa yritin opetella matikkaa ja human movementia koeviikolle. Jotenkin taa aika taalla menee aina ihan muihin juttuihin kuin kouluun. Koeviikko ei tosin oo lahellekkaan yhta stressaava kuin Suomessa. Taalla ei tarvii kokeissa juurikaan kirjottaa esseita ja koealue on paljon suppeempi. Meilla ei oo ollenkaan kirjoja, pelkastaan vihkot joihin kirjotetaan ja sit kaikkia epamaaraisia monisteita. Matikan tehtavatkin on kaikki netissa, joka on musta kylla ihan surkee systeemi. Kokeet pidetaan liikuntasalissa, samalaisissa olosuhteissa kuin meilla ylioppilaskirjoitukset. Ja koska Australia on huippu multikulttuurinen, kokeissa otetaan huomioon oppilaat, joiden eka kieli ei ole englanti. Naista kaikista asioista riittais niin paljon tarinoimista, huh huh.

Viime perjantaina koulun jalkeen otettiin Josien ja muutaman muun kaverin kanssa bussi civiciin eli keskustaan ja rentouduttiin koeviikosta: kaytiin syomassa sushit, kierreltiin kaupois, kaytiin moikkaamas Layta aivan mielettomassa hippivaateliikkeessa, jossa se on toissa ja hengattiin vaan ympariinsa. Lauantaina menin Layn kans shoppaileen talvivaatteita, mut loysin vaan farkut ja paidan. Kaikki lampimat vaatteet on niin kalliita talla hetkella. Paiva oli muuten kuitenkin superkiva. Talvi ei siis oo taalla mitaan verrattuna Suomeen, mut silti tuntuu kaiken lammon jalkeen hyiselta. Talvella lampotila saattaa laskea yolla alle nollan, mut ei koskaan paivalla. Ja paivalla voi olla hyvinkin lamminta, jos ei tuule ja lampotila on yli 20 asteen. Eli lunta taalla ei nae.

Eilen kavin "Australian mummolassa" eli Andrewn vanhempien kotona. Se oli sellanen pieni country town, tosi sopo. Australian pikkukylissa on oikeesti fiilista. Tastakin viikonlopusta riittais paljon kirjoteltavaa, fiiliksista ym. mut kun ei tata aussi meininkia voi tekstiin tiivistaa, se pitaa itse kokea kaikkine yla -ja alamakineen. 

Mun tulevaisuus kuitenkin kuulostaa kutakuinkin talta: tan viikon jalkeen meilla on kaks viikkoo lomaa koulusta ja sen jalkeen mun viikon omaloma, jolloin lahdetaan isantaperheen kans Cairnsiin! Eli kolmen viikon lomailu edessapain! Oon niin jatteinnoissani. Cairnsin lahella siis sijaitsee sademetsat ja koralliriutta. Wow, en tiia selviinko siita hengissa. :-D EIKA siina viela kaikki: heti seuraavana paivana Cairnsista saavuttuani mennaan Layn kans yhteen konserttiin, johon ostettiin lauantaina liput ja sen pitas olla aika huikee! Meikalainen ei malta oottaa.   

Tassa viimeinkin pitkan tekstikiusaamisen jalkeen kuvia Batemans Baylta, olkaa hyvat.                         


                                   Nakyma mun ja Murielin huoneen parvekkeelta.
     


Aussit kuittaa!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nö wöw! ei tuol kyl enää näytä kuvissa nii lämpimältä ku ekois postauksis! tääl jo aurinko alkaa kuikuilla nii eiköhä' kohta tuu kesä :DD mun pitäs tehä koulutehtävii mut eijjjaksa.. huomenna pitäs mennä äänestämään ja MIETI ku tuuut sieltä nii säki saat sit äänestää seuraavis vaaleissa! :D ootte kyl murielin kaa vähä saman näkösii mut ei mitää verrattuna suhun ja kidsisteriin ;) mäki meen pe keikalle kattoo jukkapoikaa. ja mummille ja ukille parin viikon päästä kattoremppaa tekee. nurmes-kuopio kuittaa!
rottta

Rosa kirjoitti...

Voih, tuolla on kyllä ihan mielettömän näköstä! (: Millanen toi ruokakulttuuri muuten siellä on? Kun ainut mitä oon kuullu, että ihmiset on urheilullisia, niin pitääkö se urheilu kaikki grilliruuat pois kropasta? :D Tässä siis huomaa, että mun suurin huoli on, että lihooko siellä helposti? :D Ite näytät ainakin tosi hoikalta, mutta liikutko sitten paljon vai mitä? Sorit näistä oudoista kysymyksistä.. :D

Anonyymi kirjoitti...

Jee jee!!
Täältä kolmoset kuittaa eli isompi - pienempi ja keskikokoinen ja -ikäinen.

Taas oli lahjaa kerrakseen!!

Kuin siskokset ; sinä ja Murriel. Anteeksi liian koiramainen ilmaisu siis Muriel.

Anonyymi kirjoitti...

voi elämätä! kolmen viikon loma passais mulleki, vaan ei toivoakaan..en malta oottaa sademetsä-koralliriuttakuvia, se paikka mahtaa olla yhtä unelmaa.! joo, marre aattelee taas ruokaa, mutta saat kyllä tehdä meille niitä piirakoita ja kunnon aussitapaan barbequen joulukuussa :-D ne tim tamit muute voisitki lähettää kuokkaselle ku täällä kpo ollaan enää niin vähän aikaa (mieti mä enää 1,5vk) ja rolleri voi pistää mulle muutaman talteen kans, jookos? (mä otin sen toissalauantaisen totena:)ihania rantakuvia ja iloisia ihmisiä! parasta oot kuitenki sä.

katariina kirjoitti...

rottta:

Oo no kivalta kuulostaa sunki elaman meno :-) Mulla kolmen viikon loma lallislaa :-D Mut silti pitaa teha muutamia koulujuttuja ja sit otin uudestaan tanssia ja pitaa teha kahen minuutin soolo ja sitten esittaa se luokalle, niin sita pitas alkaa kehittaan.

Rosa:

Haha, ei oo outoja kysymyksia, ihan samoja mietin itekki ku olin lahos :-D Mun perheen ruoka on kyl tosi terveellista, et ei ainakaan oo naiden vika jos ma lihon taal, eli eniten vaikuttaa mita ma ite kodin ulkopuolella suuhuni laitan. Lihominen riippuu siis tosi paljon siita millasta ruokaa sun perhe laittaa, jokainenperhe on erilainen. Ja sit tietysti omat valinnat vaikuttaa paljon, taal on hirveesti kaikkii snaksei ym. Ja sit sossiaalisis jutuis esim. kavereiden kans ostarilla tulee ostettuu kaikkii milk shakeja ynnamuita. Ma kayn juoksemas joka viikko mun naapurin kans ja alotan tanssin jossain vaihees taal. Mun perheessa kaikki harrastaa jotain liikuntaa, mut koulus on paljoki ihmisii jotka ei tee mitaan. Et jalleen kerran riippuu itsestakin lahteeko mukaan urheiluharrastuksiin tai lenkille. Ma oon ollu aina silloin talloin barbeques, mut en niin paljoo et voisin lihoo sen takia. Ruokakulttuuri eroo tietysti suomesta, mut siita riittais hirveesti kirjotettavaa, voin vaik joskus postata erikseen siita. Musta tuntuu et monet vaihtarit lihoo sen takii, kun joutuu eroon omista rutiineista, niin ei enaa hahmota niin hyvin mita on tullu syotyy ja sit kans se, et monet ajattelee et taa tapahtuu vaan kerran elamas, niin nautin nyt ruuastakin :-D Mut jos taal lihoo, niin se on tosi pieni juttu kaiken sen rinnalla mita taalta saa, usko pois. :-)

Kolmoset:

Hahaha, vahan nauroin tolle murrielille :-D Tas postaukses oli kyl tosiaa asiaa kerrakseen :-D

Marre:

No ehottomasti!! Piirakoita en kyl ehka osaa teha mut eikohan barbeque jarjesty! Ootan kyl innol meidan ekaa bbq:eta! Ja ajattelin et lahetan sinne kunnon annoksen tim tameja, ja eikohan minun marre-herkkusuullekkin oma paketti liikene ;) Maki ootan kyl Cairnsin reissuu niin paljon, mut ennen sita aion kuitenki nauttii kahen viikon laiskottelusta, hih. Ihanaa et kuvat kelpas, ja ihana et ma oon aina sun silmis ihana vaik oikeesti oon nais kuvis oon jarkky, etenkin toi viimeinen hullukoira ilme :-DD

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on pääsiäinen, mitäs teillä siellä on?
Me mennään kjoelle...

katariina kirjoitti...

Anonyymi:

Paasiainen on taalki, vaik ei kyl yhtaan tunnu silta! Nauttikaa! :-)

Rosa kirjoitti...

Hahah, joo tottakai siihen vaikuttaa moni asia. (: Toivotaan että päääsen sitten sellaseen perheeseen mitkä ei oo ns. ruuan tuputtajia, sillä en ite vaan kestä sellasta :D Ja ehkä koulussa vois valita tota liikuntaa, niin tulee sitten pakko urheiltuu! :D Ja joku ruoka postaus olis ihan mahtava!

Peppi kirjoitti...

hei aloin lukemaan sun blogia ja haluisin tietää minkä järjestön kautta olet ja mintä ikäsenä lähit :) sain sellasen käsityksen et lähit jouluna, olenko oikeassa? :D
kerään tietoa koska haluisin itsekkin lähteä :)

katariina kirjoitti...

Peppi,

oon exploriuksen kautta ja lahin 17 vuotiaana ja taytan taal syksyl 18. Ja lahin 25.1. Jos yhtaan vaihtarivuosi kiinnostaa niin todellakin suosittelen! :-)

Peppi kirjoitti...

Kiitos paljon! :D