6. marraskuuta 2011

little details

G'day mates!

Nyt saattekin oikein yksityiskohdilla viilatun postauksen. Mua ei itteeni henkilokohtaisesti kiinnosta yhtaan lukee tallasta pikkutuherrusta mut kaikkee uutta pitaa yrittaa hehheh. Ja teen tan itteenikin varten et selkeytyy mihin naa viikot on taas liian nopeesti hujahtanu. Melbournen jalkeen oli paluu arkeen: aamulla lapsenvahdiks, hei en oo siita tainnukkaa blogis mainita ollenkaan. Oon siis vahtinu joka aamu jo jostain kesakuusta lahtien meidan naapurin lapsia. Eli heraan normaaliin aikaan, meen meidan naapurille jossa sit hengailen 11 vuotiaiden kaksosten ja niiden 13 vuotiaan isosiskon kans n.45 min jonka jalkeen kavelytan kaksoset kouluun, joka on mun koulureitin varrella. Tosi simppeli homma josta mulle maksetaan 50 dollarii viikos. Mustahan on melkein tullu ihan oikee aussinuori kun oon ihan toissaki. Tai no ei sita kyl tyoks voi kutsuu vaik joskus saankin vaantaa katta etta saan kaksoset valmistautuun ajoissa. Mut tallaset ominaisuudet tekee tasta vaihtarivuodesta just mun vaihtarivuoden.

Takaisin arkeen: aamulla ylos, aamupala, lounaan valmistus ja lapsenvahdiks, kouluun by 8.45, tunneille, valkalle, lounaalle (valkka ja lounaat on aina kivoja hetkia paivas ku nakee kaverit ja saa syoda heh), takas tunneille, kotiin, tai joskus ostarille yms. jos joku keksii tekemista, kouluhommia, kuntosalille (Gemma liitty mun kuntosalille nii jumpataan usein yhes, fitness tunnit ei oo enaa mitaan ilman tata tytsyy), kotiin, illallinen, suihkuun, sankyyn. Ma oon niin alkanu rakastaa mun arkee taal enka haluu et mut riuhtaistaan tasta.

Viikonloput on nyt olleet tosi hektisia. Viimeviime viikonloppuna joka alko 21.10 etenkin lauantai oli ihan hullu. En yleensa selosta talleen hetki hetkelta mita tapahtu mut nyt pitaa. Eli aamul Lara haki mut kuntosalille (itse The Queen oli muuten Canberras kaymas talloin!) jossa raakattiin itteemme body attack tunnilla, good stuff. Sit siita nopean kotivisiitin jalkeen singahdin jalleen Laran kyydil civiciin jossa ehka treffasin jonkun, ja parin tunnin jalkeen Josie tuli hakeen mut Joshin eli mun hyvan kaverin 18v. synttareille! Ah vau oli niin hyvin jarkatyt juhlat tosi kauniilla tontilla ja mukavien ihmisten kans. Nukuttiin kaikki jattiteltas, mina ilman patjaa ja tyynya, eli vaan teltan pohjaharpake mun ja ruohon valissa. Mut hohdokasta oli ei voi muuta sanoo. Aamul isantaperhe tuli hakeen ja vei mut ja Josien kattoon meidan elamiemme ensimmaista rodeota, jiihaa! Sit Josie tuli viel meille ja karistettiin nahkojamme mukavasti uima-altaalla iltapaivan auringossa. Taydellisyytta.

Viime viikonloppu oli ihan yhta hullu, hullumpi ehka. Lauantai aamuna riensin salille, josta suoraan host aidin ja pikkusiskon kans naapurin korujuhliin (en ostanu mitaan iska ja aiti!) ja kuuden aikoihin Mikko ja Aija tuli taas hakeen niille illanviettoon. Jengia joka lahtoon ja hauskaa oli. Myohemmin illal mentiin taas tarkistaan et kaikki on kohdallaan Canberran yoelamassa ja olihan siella. Menin yoks Mikon ja Aijan luo, josta aamulla piti olla taas menossa. Eka host pikkuveljen koulun jotku rahankeruujuhlat, josta suoraan vaihtari barbequehen, josta suoraan civiciin tapaan yhta brasilialaista vaihtarii Henriqueta. Se miten siihen tutustuin onkin sit vahan pidempi tarina, mut kyl taal niin hassuja asioita tapahtuu! Pyysin mukaan myos yhta italialaista Gianlucaa johon tutustuin siel vaihtari barbeques, kun selvis et ne kay Henriquen kans samaa kouluu. No niimpa niin, pieni Canberra, pieni maailma. Kaiken tan siis tein samalla raivolla ilman suihkuja tai kotona kaymista tai minkaanlaista raikastumista. Oli alyttoman hauska viikonloppu.

Toissapaivana sain pitkasta aikaa mahdollisuuden jutella aitin ja iskan kans mika ihan made my day. Sit eilen menin eka isantaperheen kans niiden perheryhman barbequehen, josta 8 jalkeen hipsuttelin mun kaverin Georgian luo (joka sattu muuten asumaan ihan tan illanvietto paikan naapurissa!) jossa hengailtiin ennen kun lahettiin klubeille. On aika juhlahumuista ollut nyt viime viikot. Tana aamuna piti olla jo kello 1 draama intense harjotuksissa ja nyt saa vahasen levahtaa ennen kouluu. Vahan yrittaa pukata flunssan poikasta mut pitakaa mulle siel peukkui et en nyt sairastus. Vitsi kun pitas nytten vasata viela kaikkia esseita ja esitelmia.

En voi siltikaan uskoo et mul enaa vahan paalle kolme viikkoo jaljella tata hupia. Kyllahan ma periaatteessa tiesin et lahto tulee oleen vaikeeta kun kaikki ex-vaihtarit sita aina toitotti, mut en ma ois voinu kuvitella et nain vaikeeta. Lahto taalta on niin monta kertaa vaikeempaa kun lahto Suomesta vuosi sitten. Muutos pelottaa ja paljon. Kamala ahdistus on hyva sana kuvaamaan lahtofiiliksia. Tuntuu kun yks osa mun elamasta kuolis pois. Tiian et kotona kaikki oottaa mua ja elama lahtee taas Suomes rullaan jonkun ajan paasta, mut ajatus ei silti auta nytten yhtaan. Tai mita jos elama ei lahekkaan rullaamaan? Mulla ei myoskaan oo kotona ketaan joka pystys jakamaan naa kokemukset tai ymmartamaan taysin.

Mitahan syvallista tan ehka maailman kaikkeuden huonoimman postauksen lopuks iskis. Tanaan kun olin rattivasyneena ja puoliks koomassa siel draama harjotuksissa niin aattelin et elamassa pitas jokainen vuosi ottaa kun se olis vaihtovuosi. Kukaan ei varmaan tajuu mita tolla nyt tarkotan, mut ehka voitte kuvitella. Okkei jee-e olipa hienoo mut antakaa anteeks, nyt ei aivo toimi.

Yritin ladata teille noita rodeo kuvia, mut huimat kaks latautu ilman ongelmii niin jatetaan nyt tahan sitten.

4 kommenttia:

Stoori kirjoitti...

Hei koska sie siis lähet sieltä? :--) Ite oon ollu vaihossa tässä välillä ku sie oot ollu koko ajan siellä Ausseissa, mutta näyttäis et aika samoille päiville menis toi lähtö.. :D Ja mullekki tää lähtö on hirveen vaikeeta, vaikka olinki paljon vähemmän aikaa!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa, lähetin sulle eilen jo yhden kommentin. Minne lie hävinnyt, kun ei näy. Kiirettä pitää sulla siellä, ja hauskaa on. - Käy nyt välillä täällä suorittamassa lukiosi loppuun - ja sitten maailma taas on auki edessäsi. Odottelemme iloisina ja uteliaina harmaassa syksysäässä, terv. RA

Anonyymi kirjoitti...

mukavaa on lukea pikkutuherruksiasi rakas Katte! oli aivan ihana aamu sun ja roosan seurassa tänään, et ees käsitä miten kovasti me ootetaan jo sun paluuta. kierrettiin juttelun päälle kuopion kirppareita -löysin ihanan elefanttisilkkisolmion, 2mm neulepuikot ja helmikäsikorun. roosa löysi uuden teema-mukin, mikki hiiri -solmion, pari levyä ja neulepuikot samaten. kämpällä tehtiin fish and chips (et ees usko miten kuha ja uuniranskikset vei voiton aidoista lontoolaisista..) ja paistettiin lettuja. nyt oon matkalla jo nurmekseen, lyhyt viikko siis!
pian nähdään, sis Marre.

Anonyymi kirjoitti...

hurry up, täällä ootellaan =) lav juu <3, rotta